Menu

Tidernas 4 dyraste motorcyklarMotorcyklarna du hittar på den här listan går sällan att få tag i på ett enkelt sätt, om de ens är lagliga att köra. De flesta av dem har topphastigheter och annan prestanda som gör att de inte får köra i vanlig trafik. Tidernas dyraste motorcyklar i all ära, maskinerna på den här listan är tveklöst mäktiga. Att ha som affärsidé att tillverka de dyraste och mest exklusiva exemplaren av en viss typ av produkt fungerar dock bara i särskilda fall. Elmoped-tillverkaren Vässla har en helt annan affärsidé. De ser en trend där våra städer blir allt trängre och vill dra sitt strå till stacken för att förbättra läget. Deras idé är därför istället att tillverka prisvärda och miljömässigt hållbara elmopeder av högsta kvalitet. För att testköra ditt exemplar kan du börja med att besöka vässla.

4. Dodge Tomahawk V10

Dodge tillverkar vad vi vet inte några motorcyklar. Så vad är då detta? Ett koncept för en motorcykel som producerats i ett enda exemplar. Även om modellen fanns att köpa så hade den inte varit laglig att köra i merparten av världens länder med sin topphastighet på mer än 485 km/h. Även om det bara var ett koncept så finns det ett pris utannonserat: ca. €470 000. Antar att det betyder att om du har pengarna och är villig att köpa ett ex så får du höra av dig till Dodge.

3. Harley Davidson Cosmic Starship

Världens genom tiderna tredje dyraste motorcykel är en lång-gafflad Harley Davidson som presenterades för världen år 2010. Den såldes första gången 2012 och bringade då in totalt 3 miljoner dollar. Nu finns den enligt rykten till försäljning igen men nu har värdet klättrat upp till 10 miljoner dollar. Om den skulle säljas för det priset skulle den klättra upp till att bli tidernas näst dyraste motorcykel.

2. Ecosse ES1 Superbike

Det här var en motorcykel som var tänkt att förändra i grunden hur en snabb motorcykel ska designas. Dick Glover var designern som tidigare kom från McLaren och Formel 1. Hans idé var att bygga en motorcykel och optimera materialvalen snarare än att förlita sig på rå motorkraft. Det gav en aerodynamisk supercykel med optimerad elektronik och fantastisk väghållning. Vad som dock inte blev optimalt var prislappen som landade på nästan 3,3 miljoner euro.

1. Neiman Marcus Limited Edition Fighter

Den dyraste motorcykelmodellen som någonsin tillverkats är helt laglig att köra på gatan med en maxhastighet upp till 300 km/h. Den tillverkades i 45 exemplar och var och en hade ett utropspris på €94 000. När de såldes på auktion uppgick priset dock till 100 gånger utropspriset. Det betyder att varje exemplar såldes till ett pris på minst 9,4 miljoner euro. Cyklarna var minst sagt iögonfallande med en design som i mångt och mycket påminner om insidan av ett urverk.

transport-movers