Menu

Köpa motorcykel – detta ska du tänka på!

0 Comment


Föreställ dig känslan att susa fram på en öppen väg och känna en frihet som du aldrig tidigare känt. Det är precis den känsla som kommer att infinna sig när du sitter på en motorcykel. Att köpa motorcykel är för många en stor investering som kräver finansieringshjälp, t.ex. genom ett lån. Visst kan man köpa motorcykel med sparade pengar också, det är naturligtvis det absolut bästa. Oavsett hur du väljer att finansiera ditt köp finns det en del saker som kan vara bra att tänka på.

Precis som om du skulle köpa en fräsch och ny bil från Riddermark Bil behöver du fundera över ditt hojköp innan du genomför det. Du måste till exempel fundera över vilken modell det är som du vill ha, men även vad du ska använda din motorcykel till. Det finns mängder av olika varianter att välja mellan, designer och funktioner som kommer att göra ditt åkande optimalt för just dig. Här nedan har vi listat några viktiga punkter att ha i åtanke när du ska köpa motorcykel.

Frågor att fundera över

Ny eller begagnad – Många funderar över om de ska köpa en ny eller en begagnad motorcykel. Det finns fördelar och nackdelar med båda alternativen. Köper du en ny får du garanti och kan själv utrusta motorcykeln efter önskemål, men å andra sidan är det också mycket dyrare. En begagnad motorcykel kan du få till ett grymt bra pris, men det finns också risk att du köper ”grisen i säcken” och blir lurad.

Provkör – Du bör aldrig köpa en motorcykel som du inte har provkört. Det är genom provkörningen som du bland annat kommer att få känna hur den känns, men också här som du kan upptäcka eventuella problem eller saker som du gillar/ogillar. Är det en begagnad motorcykel kommer du även att behöva göra en grundlig kontroll för att säkerställa att det inte finns skador, fel eller t.ex. rost.

Finansiering – Du måste hitta ett sätt att finansiera din motorcykel, oavsett om du köper en ny eller en begagnad. Se till att du redan har pengarna på kontot innan du åker iväg för att titta på modeller eller annonser. Ett privatlån eller ett snabblån kan hjälpa dig om du inte har möjlighet eller tid att spara ihop pengarna själv.

Dyr eller billig? – Det är inte ovanligt att man funderar över om det är bäst att köpa en billig eller en dyr motorcykel. En motorcykel är en investering och därför bör inte priset styra alldeles för mycket. Huruvida du ska välja dyrt över billigt eller vise versa är en svår fråga att besvara. Det du ska fokusera på här är att försöka få ut så mycket av dina pengar som möjligt. Vi rekommenderar att du satsar på ett märke som du vet med dig är av hög kvalitet, eftersom detta säkerställer att din hoj håller mycket längre.

transport-movers