Menu

Mc-semester i EuropaNär våren närmar sig är det många som längtar efter att få ta fram motorcykeln och hitta nya vägar att cruisa fram på, gärna nere på kontinenten. Vad är viktigt att tänka på för att få den bästa mc-semestern när du susar fram i Europa?

Förberedelser

Den största lyxen med en motorcykel är självklart friheten, möjligheten att kunna köra (nästan) var du vill. För att få uppleva denna frihet måste du dock ha koll på de rätta förberedelserna så att du inte råkar på oväntade problem. Om du är företagare kan det vara klokt att göra en tryckluftsbesiktning av din pneumatiska utrustning – se till att hela produktionslinjen fungerar. Då sparar du både pengar och miljö. För att få en lyckad semester är det viktigt att kunna lämna jobbet på hemmaplan. Du bör också se över dina försäkringar. Ring gärna ditt försäkringsbolag och hör med dem vad som verkligen ingår, det finns många finstilta undantag som kan kosta dig tusenlappar. Många försäkringsbolag tillåter också att du uppgraderar din försäkring tillfälligt för att sedan, efter sommaren, återgå till din ursprungsförsäkring.

Utrustning

Vilken utrustning du bör satsa på beror på vilken slags semester du tänkt ha. Ska du tälta eller använda betalkortet? Oavsett vilket slags semester du planerar bör du tänka igenom vilka typer av väderlekar du kommer att köra i, regn och 35 plusgrader? Eftersom utrustningen ska packas på motorcykeln får du en naturlig gräns för hur mycket du kan ta med, men det är sällan något problem. Många gånger tar vi med mer kläder och saker än vad vi egentligen använder på en semester. Ett tips för att få bättre plats för kläder och skor är att lägga plaggen i plastpåsar och sedan ”vakuumförpacka” dem för att få ut så mycket luft som möjligt. Lägg inte för många klädesplagg i varje påse och förpacka utifrån en bra ordning: strumpor i en kasse, t-shirtar i en annan. Du kan köpa särskilda resepåsar, men vanliga plastkassar från affären fungerar lika bra.

Resan

Det är lätt att planera in för många resmål. För att både få en bra och trafiksäker semester bör du planera in vila och inte åka för långa sträckor varje dag. För många är autobahn i Tyskland både ett mål i sig och ett bra sätt att snabbt förflytta sig söderut, men tänk på att läsa på om hur du bör köra i Tyskland innan du susar fram i 200 km/h. Hög fart kräver god ordning och hög trafiksäkerhet. Det är viktigt att följa med i trafiken för att inte skapa en trafikolycka. Tyskland är också ett [vackert och intressant:http://www.bbc.com/travel/europe/germany resmål] i sig.

Det är enkelt att hitta boenden över hela Europa på nätet. Under högsäsong är det både dyrare och mer belagt, men som mc-förare kan du lätt ta dig till ett boende på landet eller i utkanten av en stad. Ett tips är att alltid kolla parkeringsmöjligheter samt parkeringssäkerheten innan du bokar boendet.

transport-movers