Menu

Kläder för MC-åkare

0 Comment


Vanligtvis tänker man sig en mc-åkare med ett typiskt mc-ställ i svart och rött eller svart och gult på en snabb sporthoj eller en äldre man med jeans och skinnjacka med fransar, runda glasögon och en mattsvart hjälm på en mullrande Harley Davidsson. Motorcykelhobbyn är dock mycket mer än så, den innefattar hela familjen med vänner och bekanta. Det ställer också krav på kläder i alla storlekar, oavsett om du vill ha sporthoj eller en glidarhoj.

MC-kläder mer än bara skinnställ

Det är inte bara själva mc-stället som är kläder för motorcyklister. Alla har inte mc-ställ, men det som absolut är den största trenden är kläder i skinn och läder. Det ska vara mycket svart, gärna kombinerat med hårdrocksstil och dödskallar. Naturligtvis kan du ha vilka kläder du vill, men det är bra om ytterkläder som skor, jacka och byxor samt hjälm och handskar skyddar dig om olyckan skulle vara framme. Det kan vara en bra idé att ha regelrätta ytterkläder för längre transportsträckor för att på kortare körningar kunna ha lite ledigare kläder som visar en mer personlig identitet.

Eftersom motorcykelhobbyn kan innefatta hela familjen med semestrar, träffar och liknande så behövs också tåliga och praktiska kläder för barnen, både på motorcykeln och vid sidan av den. Tuffa kläder för barnen som hänger med sina föräldrar eller släktingar i mc-världen är ett måste. På mc-semestern kan en gant hoodie göra sig bra på campingen under kvällen, eller under skinnjackan. Även barnen vill visa sin identitet via kläderna och känna att de är delaktiga i gemenskapen.

MC-klubb donerar pengar till hemlösa

Bikers är inte bara tuffa män och kvinnor som åker runt på hojar och har på sig skinnväst. Innanför västen klappar ofta ett varmt och väldigt stort hjärta. Det här visade en mc-klubb som donerade pengar till ett härbärge för hemlösa i Hudiksvall 2018. Pengarna gick till härbärgets verksamhet för att kunna hålla öppet nattetid, men även till kläder och sängplatser för de hemlösa. Trots sitt tuffa yttre är bikers måna om sina medmänniskor vilket kanske hör ihop lite med uttrycket ”är man stor måste man vara snäll”.

Sveriges Motorcyklister har en lista med motorcykelträffar för hela familjen runt om i landet under året, så ta en kik på de olika träffarna för att se vad som händer i just ditt område.

Packa smart inför MC-semestern

Ett hett tips inför mc-semestern är att packa med äldre kläder och kanske kläder som är lite slitna och trasiga. De kan du slänga längs semesterns gång och på så sätt minska din packning. När en del av kläderna försvinner blir det dessutom plats att köpa nytt och en ny tröja eller ett par byxor från en affär man passerar längs vägen kan vara kul. Transporterar du dig med motorcykel har du ju som sagt begränsade packmöjligheter i jämförelse med en bil, särskilt om du har familjen med dig.

transport-movers