Menu

Yamaha

0 Comment


Yamaha Motor Company Limited är ett japanskt företag inom Yamaha Corporation, vars anor går tillbaka ända till slutet av 1800-talet. Efter slutet av andra världskriget behövde Yamaha Corporation bredda sin verksamhet, till stor del för att kunna utnyttja de fabriker som under kriget använts för att bygga delar till bland annat flygplan. I några av dessa tomma lokaler började Yamaha att utveckla och bygga motorcyklar.

Den första modellen, “YA-1”, som hämtade en stor del av sin design från den tyska motorcykeln “DKW RT125”, lanserades 1955. Utvecklingen och produktionen gick sedan framåt i en rasande takt och Yamaha blev snabbt en ledande aktör på marknaden. Yamaha gav sig tidigt in i motorsport och vann sina första internationella mästerskap på 1960-talet. Tack vare sin banbrytande teknik och stora tekniska framsteg i motocross och off-road på 1970-talet, blev Yamaha ett av de ledande märkena inom motorsporten.

Under 1980- och 1990-talen breddade Yamaha sin tillverkning och tog fram fler modeller för olika ändamål och kundgrupper. Denna expansion har lett till att Yamaha idag är världens näst största motorcykeltillverkare, efter Honda. Idag tillverkar Yamaha Motors inte bara motorcyklar, utan är också en av världens största tillverkare av snöskotrar och båtmotorer. Det som började i Japan, i efterkrigstidens sovande fabriker, ledde fram till att bli ett av världens största och ledande motorcykelmärken.

transport-movers